Рецепттер
Шұжықтан қосылған тағамдар
Шұжық қосылған тағамдар тек суық тағамдар ғана емес. Сіздің алдыңызда шұжық қосылған тағамдардың фотосуреттері бар рецепттер көрсетілген. Бұл тамаша өңделген тағам сіз естімеген талғампаз және өте дәмді тағамдарды дайындаудың негізі болуы мүмкін. Үйде түрлі шұжық тағамдарын қалай жасауға болатынын біліңіз және қарапайым бутербродтарды ұмытыңыз.
«Любительский» ветчинасы қосылған «Анар білезік» салаты
Ингредиенттер:
Анар-1 дана Картоп-3 дана Қызылша-1 дана Тауық жұмыртқасы-3 дана «Любительский» ветчинасы-250 грамм Майонез-150 грамм Тұз — дәміне қарай
Порция саны: 6-7
Пісіру сипаттамасы:
Шұжық қосылған Анар білезік салатын қалай жасауға болатыны туралы рецепт өте қарапайым. Барлық ингредиенттерді алдын ала дайындауға болады, содан кейін ұсақталған картопты, шұжықты, жұмыртқаны және қызылшаны майонезбен майлап, анар дәндерімен безендіріңіз.
Бірде-бір мерекелік отырыс түрлі салаттарсыз өтпейді. Олардың ішіндегі ең танымалы әртүрлі нұсқаларында орындалған «Оливье» салаты болды және әлі де болып келеді. Бүгін біз осы салаттың классикалық нұсқасын ұсынамыз.
Шұжық қосылған классикалық «Оливье салаты»
Ингредиенттер:
Картоп-3 дана «Докторское» пісірілген шұжығы-300 грамм Тұздалған қияр-3 дана Жұмыртқа-4 дана Сәбіз-1 дана Маринадталған бұршақ-200 грамм Майонез-180 грамм
Порция саны: 4-5
Пісіру сипаттамасы:
«Оливье» салатын дайындау өте оңай, және әрбір үй шаруасындағы әйел өзінің туыстары мен қонақтарын осы дәмді және тойымды тағаммен еркелете алады. Салатты сәтті дайындаудың кілті-дұрыс таңдалған ингредиенттер. Пісірілген шұжық балғын және сапалы болуы керек. Оның бағасы ет бағасынан төмен болмауы керек. Пісірілген «Докторское» немесе «Молочное» шұжықтарын алыңыз. Негізгі сұрыпты бұршақты алыңыз. Ол өте нәзік және тәтті. Майонезді де майлы түрін таңдаңыз, өйткені бұл тұздық күнбағыс майы мен жұмыртқаның сарысынан жасалған және оның майлылығы аз болмауы керек. Немесе майонезді өзіңіз жасаңыз. Сізге біраз уақыт пен күш қажет — және бұл салат сіздің үстеліңізді жарқыратады.
Әтеш түріндегі «Оливье» салаты
Ингредиенттер:
«Куринная» ветчина шұжығы-300 грамм Картоп-3 дана Жұмыртқа-5 дана Бұршақ — 200 грамм Маринадталған қияр-3 дана Майонез-3-4 ас қасық. Тұз, ұнтақталған қара бұрыш-дәміне қарай Сәбіз-1 дана (салатты безендіру үшін) Пияз-шнитт-1 шоқ (салатты безендіру үшін) Зәйтүн тұқымсыз-1-2 дана (салатты безендіру үшін)
Порция саны: 6
Мен қонақтарды жаңа жылдық дәмді салатпен қуантқым келеді. Ал «Оливьесіз» ол қандай жаңа жыл? Әтеш жылы мерекенің негізі болып табылатын «Оливье» салаты нағыз өзекті болады!
Пісіру сипаттамасы:
Оливье салатын дайындау қиын емес, қонақтарды таң қалдыру үшін қиялды қосу керек. Салатты қалай көргіңіз келетінін елестетіп көріңіз-және алға! «Оливьеге» біз «Куринная» ветчина шұжығын саламыз, бірақ бұл міндетті емес, салат пісірілген немесе ысталған тауық етімен де дәмді болады, сіз пісірілген Молочное шұжығын ала аласыз. Бірақ ветчинамен салат шырынды және жарқын болады.
Малибу салаты
Ингредиенттер:
Салат жапырақтары-6 дана Ысталған шұжық «Жигулевская» - 200 грамм Қатты ірімшік-200 грамм Кептірілген нан - 50 нрамм Майонез-2-3 ас қасық.
Порция саны: 3-4
Тағамдарда әртүрлі текстуралар біріктірілген кезде оның дәмі керемет болады. Кәдімгі тағамдарда бұл жиі кездеспейді, бірақ мереке күндері тырысып көруге болады. Бұл әсіресе мерекелік салаттарда сезіледі.
Пісіру сипаттамасы:
Малибу салатын қалай дайындау керектігін қараңыз. Бұл салатта барлық ингредиенттер қарапайым және қол жетімді. Бірақ жұмсақ жартылай ысталған шұжық пен ірімшіктің кептірілген нанмен негізгі үйлесімі бәріне ұнайды. Сондай-ақ қызанақ қосуға болады, бірақ онсыз да жақсы болды.
«Каприз» салаты ИНГРЕДИЕНТТЕРІ
Консервіленген зәйтүн - 100 г
қызыл пияз-50 г
черри қызанақтары-150 г
салат жапырақтары-150 г
жартылай ысталған шұжық «Шашлычная» - 100 г
Зәйтүн майы-1 ас қасық
Пісіру сипаттамасы:
Шұжықтарды зәйтүн майына бірнеше минут қуырыңыз. Қызанақты кез-келген ретпен кесіңіз, салат жапырақтарын, қызыл пиязды, жаңа піскен насыбайгүлді, зәйтүн майын, тұзды және бұрышты қосыңыз.
«Поляк» бұқтырылған қырыққабат
ИНГРЕДИЕНТТЕР
Жартылай ысталған «Краковская» шұжығы-300 г
ақ түйінді қырыққабат-500 г
қырыққабат-500 г
Өсімдік майы-1 ас қасық
томат пастасы - 1 ас қасық
қара бұрыш-1 шай қасық
қалампыр-1 шай қасық
лавр жапырағы-2 дана
Тұз-дәміне қарай
Ұнтақталған қара бұрыш-дәміне қарай
пияз - 3 дана
сарымсақ-4 түйір
Пісіру сипаттамасы:
Жаңа піскен қырыққабатты ұсақтап тураймыз, ашытылған қырыққабатты одан да ұсақтап тураңыз. Біз Краковская шұжығын текшелерге кесеміз. Біз қалың түбі бар кастрюльді немесе қазанды алып, сақиналарға кесілген пиязды және сарымсақты тілімдерге турап, қатты отта 2 минут қуырамыз. Ет пен Краковская шұжығымен қосып, қатты отта 3 минут қуырыңыз. Барлық қырыққабатты салып, су қосамыз, аздап бетін жауып қоямыз. Бұрыш бұршағын, қалампырды, бұрыш пен тұзды, лавр жапырағын және томат пастасын қосыңыз. Қайнатыңыз және баяу отта 3 сағат қайнатыңыз
«Помещичье утро» таңғы асы
ИНГРЕДИЕНТТЕР
Тауық жұмыртқасы - 2 дана
Молочное шұжықшалары - 2 дана
Жартылай ысталған «Романовская» шұжығы - 50 г
қызанақ - 1 дана
шампиньон саңырауқұлақтары - 3 дана
Томат тұздығындағы үрмебұршақ - 50 г
Ысталған мойын еті «Столичное» - 50 г
Сүт - 1 ас қасық
сары май-20 г
тостқа арналған нан-2 дана
Тұз-бойынша дәміне қарай
өсімдік майы - 50 мл
ұнтақталған қара бұрыш-дәміне қарай
соя тұздығы - 1 ас қасық
Пісіру сипаттамасы:
Тұмшапешті 180 градусқа дейін қыздырыңыз, және гриль табасын қыздырыңыз.
Табаға аздап өсімдік майын құйып, онда «Молочное» шұжықшаларын қуырыңыз. Шұжықшалар қызарғаннан кейін оларды пісіру табасына жіберіп, пісіру табасына тұмшапешке он минутқа қою керек.
Мойынның жұқа тілімдерін табаға лақтырып, мойын жұқарғанша айналдырып қуырыңыз. Содан кейін мойынды табадан алынып, қағаз сүлгіге қойылуы керек, осылайша мойыннан артық май сіңірілініп алынады.
Мойын мен шұжықтан қалған майға қызанақты қуырыңыз.
Қызанаққа томат тұздығындағы үрмебұршақтарды, ортасына кесілген саңырауқұлақтарды және жартылай ысталған «Романовская» шұжық тілімдерін қосыңыз.
Сонымен қатар, жұмыртқаны сүтпен, тұзбен және ұнтақталған қара бұрышпен аздап шайқаңыз. Басқа табаға сары маймен қыздырып, жұмыртқа қоспасын табаға салыңыз. Жұмыртқаның жұқа қабығы сары массаға айналғанша үздіксіз араластыра отырып қуырыңыз. Табада сұйықтық қалмай, бүкіл қоспасы біртекті жұмыртқаға айналғаннан кейін, табаны оттан алу керек.
Үлкен табаққа жұмыртқаны салыңыз. Шұжықшаларды тұмшапештен алыңыз және оларды сол табаққа салыңыз. Қызанақ, үрмебұршақ, шампиньон саңырауқұлағы, -мойын еті, жартылай ысталған «Романовская» шұжығы және ақ нанды қойыңыз. Табаққа соя тұздығын құйыңыз және енді үстелге қоюға болады.